Defida Skinque BB Cream

RM60.00 RM35.00
Quantity:

*Kulit tampak bersih dan mulus tanpa harus memakai makeup yang tebal *Membantu menutupi noda pada wajah *Membantu menjaga kesihatan dan keremajaan kulit *Membantu melindungi kulit *Meratakan tona kulit *Membantu melembabkan kulit

Setiap wanita tentunya mengimpikan kulit wajah yang sihat dan cantik. Terdapat pelbagai jenis produk kecantikkan yang berada dipasaran pada masa kini. Ada di antara produk kecantikkan yang ditawarkan menggunakan bahan kimia tetapi ada juga yang menggunakan bahan semula jadi.

Skinque BB Cream merupakan salah satu produk kecantikkan yang menggunakan bahan semula jadi untuk membantu menjaga wajah. Terdapat pelbagai manfaat yang terkandung dalam Skinque BB Cream. Penggunaan secara teratur dapat membantu anda mengecilkan liang roma pada wajah, membantu menutupi garis halus pada wajah, mengembalikan tona kulit yang tidak sekata malah boleh dijadikan penganti foundation.

Penggunaan yang berterusan dapat menjadikan kulit wajah anda lebih mulus dan tegang. Selain daripada itu, Skinque BB Cream dapat melindungi wajah anda daripada sinaran matahari yang berlebihan.

  1. Kulit tampak bersih dan mulus tanpa harus memakai makeup yang tebal
  2. Menutupi noda pada wajah
  3. Membantu menjaga kesihatan dan keremajaan kulit
  4. Melindungi kulit
  5. Meratakan tona kulit
BAHAN UTAMA
Water RO

Penggunaan air ini kerana ia  lebih bersih berbanding air biasa. Penggunaan air ini membantu kulit daripada tercemar dengan kotoran malah ia membantu menyegarkan kembali kulit wajah.

Beeswax

Beeswax juga dikenali sebagai lilin lebah merupakan salah satu bahan yang diperoleh daripada sarang lebah. Terdapat banyak kelebihan menggunakan Beeswax ini dalam produk kecantikkan. Antaranya ialah ia mampu dijadikan pelindung kulit wajah  daripada sinaran matahari dan sesuai dijadikan pelembab bagi kulit. Selain daripada itu ia juga mampu melembutkan kembali kulit wajah kerana mengandungi pelbagai vitamin yang sangat sesuai untuk kulit.

Vitamin C

Ia merupakan salah satu vitamin yang sangat bagus untuk kulit. Vitamin C biasa diperoleh daripada buah-buahan. Di antara kebaikkan vitamin C ialah membantu melindungi kulit daripada radikal bebas yang terhasil daripada berjemur dibawah cahaya matahari

Mulbery  
Buah mulbery bukan sahaja sedap dimakan malah mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan manusia. Buah ini juga sesuai digunakan dalam bidang kecantikkan. Antara kelebihan buah ini ialah ia membantu meremajakn kembali kulit wajah agar awet muda, membantu mengatasi kulit kering dan sensitif, serta membantu menghilangkan bintik hitam pada wajah.
Vitamin E
Vitamin E sering dikaitkan dengan pelbagai manfaat yang baik untuk kesihatan manusia. Ia juga banyak digunakan dalam bidang kecantikkan. Antara kelebihan dan manfaat Vitamin E ialah membantu membersihkan semula kulit wajah agar lebih licin dan anjal. Malah Vitamin E juga membantu mengatasi masalah penuan seperti kulit muka yang semkain kendur. Selain itu ia juga membantu menghilangkan kesan hitam seperti jeragat pada kulit wajah agar lebih bersih dan cerah.

Kenapa Skinque BB Cream

Vidara Skinque Night Cream merupakan salah satu produk keluaran bumiputera. Produk ini di rumus dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi untuk menjaga kesihatan kulit wajah. Selain itu produk ini juga telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan no NOT: NOT170307355K.

Penjagaan Kulit, Penjagaan Wajah, Untuk Wanita