Skinque Cleanser

RM90.00 RM60.00
Quantity:

Setelah seharian berada di luar rumah dan terdedah dengan cahaya matahari sudah tentu kulit wajah akan berasa letih. Malah jika kita tidak menitikberatkan penjagaan kulit wajah dengan kaedah yang betul ia dapat menyebabkan kulit wajah mudah terkena jerawat dan menyebakan kulit kelihatan tidak bermaya. Pemilihan pencuci muka amatlah penting bagi memastikan wajah anda kelihatan kekal […]

Setelah seharian berada di luar rumah dan terdedah dengan cahaya matahari sudah tentu kulit wajah akan berasa letih. Malah jika kita tidak menitikberatkan penjagaan kulit wajah dengan kaedah yang betul ia dapat menyebabkan kulit wajah mudah terkena jerawat dan menyebakan kulit kelihatan tidak bermaya. Pemilihan pencuci muka amatlah penting bagi memastikan wajah anda kelihatan kekal segar dan sihat. Tahukah anda jika anda tersilap memilih cleanser atau pencuci muka ia akan menyebabkan kulita wajah anda rosak bahkan akan menyebabkan anda terkena masalah kulit.

Skinque Cleanser merupakan salah satu pencuci muka yang diformulasikan daripada bahan-bahan semula jadi untuk membantu anda membersihkan kulit wajah dengan bersih dan selamat. 

Kelebihan Skinque Cleanser

Membantu menanggalkan kotoran pada kulit wajah

setelah seharian menjalankan aktiviti dikawasan terbuka kulit lebih terdedah dengan kotoran dan sinaran matahari. Oleh itu, Skinque Cleanser memmbantu anda membersihkan kulit wajah secara menyeluruh dan mendalam untuk memastikan kulit bebas dari cela dan menjaga kesihatan kulit wajah. Selain daripada itu, ia juga sesuai digunakan untuk mencuci make up selepas anda menanggalkannya dengan toner. Ia merupakan 2 kali cucian untuk memastikan wajah anda betul-betul bersih daripada kotoran.


Membantu mengawal minyak berlebihan pada kulit wajah

Selain daripada itu, sinaran matahari akan menyebabkan kulit anda menghasilkan peluh dan apabila peluh tersebut bercampur dengan make up anda ia akan menyebabkan kulit anda berminyak. Jika ia dibiarkan kulit wajah anda akan menjadi tidak sihat. Oleh itu, penggunaan Skinque Cleanser dapat membersihakan semula wajah anda selain membantu mengawal kulit wajah agar kekal lembab.

Menjadikan kulit wajah lebih segar dan bersih

Semeastinya! selepas anda menggunakan Skinque Cleanser ia akan menjadikan wajah anda lebih segar dan bersih malah menjadi lebih lembut. Tentu sekali jika wajah lebih bersih jerawat juga tidak mudah untuk datang.

Membantu mencerahkan kulit

Selain itu Skinque Cleanser juga membantu mencerahkan kulit wajah. Ia bertindak mengeluarkan segala kotoran semasa anda mencuci kulit wajah. Di mana pori-pori anda akan terbuka dan kotoran akan ditanggalkan. 

BAHAN UTAMA


Aqua

Air aqua merupakan bahan utama yang digunakan dalam Skinque cleanser. Penggunaan air ini kerana ia  lebih bersih berbanding air biasa. Penggunaan air ini membantu kulit daripada tercemar dengan kotoran malah ia membantu menyegarkan kembali kulit wajah.

Vinitis Vinifera (Grape)

Vinitis Vinifera atau nama lainnya anggur merah, merupakan sejenis buah-buahan yang mempunyai pelbagai khasiat sama ada untuk tubuh badan mahupun kulit wajah. Antara kebaikkannya ialah dapat menghilangkan kesan hitam pada kulit wajah.

Seed Extract

Ia merupakan ekstrak biji anggur yang kaya dengan vitamin E. Vitamin E sangat bagus untuk kulit wajah. Antara kebaikkannya ialah membantu kulit agar kelihatan muda, membantu mencerahkan semula kulit, menghilangkan kesan jeragat dan jerawat. Selain itu ia juga sesuai untuk mengembalikan kelembapan kulit agar kekal sihat.

Opuntia

Ia merupakan sejenis bahan yang diperoleh daripada kaktus. Di dalamnya terdapat lendir yang sesuai digunakan sebagai pelembab muka. Selain daripada itu ia juga kaya dengan pelbagai jenis vitamin yang mengembalikan kesegaran kulit. Antara kelebihannya ialah mengembalikan kelembapan kulit wajah, menyejukkan kembali kulit wajah serta membantu mengembalikan pH kulit.

Kenapa Skinque Cleanser

Vidara Skinque Cleanser merupakan salah satu produk keluaran bumiputera. Produk ini di rumus dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi untuk menjaga kesihatan kulit wajah. Selain itu produk ini juga telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan no NOT: NOT170307353K.

Penjagaan Kulit